Hovězí plátky na červeném víně
Suroviny na hovězí plátky na červeném víně:
4 hovězí plátky z kýty nebo nízkého roštěnce
2 střední cibule
hladká mouka
sádlo nebo olej
4 lžíce červeného vína
sůl
mletý pepř
špetka zázvoru
1 sterilovaná okurka
Příprava hovězích plátků na červeném víně:
Plátky masa na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, okořeníme a
necháme chvíli odležet. Na části sádle či oleji zpěníme na drobno
nakrájenou cibuli, přidáme plátky a opečeme je po obou stranách. Podlijeme
trochou vody a necháme dusit. Když jsou plátky poloměkké, vyjmeme je,
vydusíme šťávu, zaprášíme moukou, chvíli jí osmahneme, zalijeme vodou,
pořádně rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme plátky a dusíme je do
měkka. Během dušení podléváme vodou a obracíme. Ke konci přípravy,
přilijeme víno a přidáme na kostičky pokrájenou, na sádle podušenou
okurku. Podáváme s dušenou rýží nebo houskovým
knedlíkem.
Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa