recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Hovězí maso >> Hovězí plátky na červeném víně

Hovězí plátky na červeném víně

Suroviny na hovězí plátky na červeném víně:
4 hovězí plátky z kýty nebo nízkého roštěnce
2 střední cibule
hladká mouka
sádlo nebo olej
4 lžíce červeného vína
sůl
mletý pepř
špetka zázvoru
1 sterilovaná o­kurka

Příprava hovězích plátků na červeném víně:
Plátky masa na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, okořeníme a necháme chvíli odležet. Na části sádle či oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky a opečeme je po obou stranách. Podlijeme trochou vody a necháme dusit. Když jsou plátky poloměkké, vyjmeme je, vydusíme šťávu, zaprášíme moukou, chvíli jí osmahneme, zalijeme vodou, pořádně rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme plátky a dusíme je do měkka. Během dušení podléváme vodou a obracíme. Ke konci přípravy, přilijeme víno a přidáme na kostičky pokrájenou, na sádle podušenou okurku. Podáváme s dušenou rýží nebo houskovým knedlíkem.

Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa