recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Hovězí maso >> Hovězí medailonky se zeleninou a jablky

Hovězí medailonky se zeleninou a jablky

Suroviny na hovězí medailonky se zeleninou a jablky:
500 g hovězí svíčkové, může být i hovězí zadní
100 g rajčat
60 g zelených paprik
100 g jablek
olej
worchester
mletý pepř
sůl

Příprava hovězích medailonků se zeleninou a jablky:
Maso opláchneme, osušíme, a rozkrájíme na 4 plátky. Lehce naklepeme rukou nebo obráceným nožem, posolíme a popepříme. Dáme do pánve s rozehřátým olejem a prudce po obou stranách osmahneme. Přidáme na proužky pokrájené papriky, na plátky pokrájená rajčata a dusíme ve vlastní šťávě asi 15 minut. Chvíli před koncem přípravy přidáme čtvrtky vykrájených jablek, zakapeme worchestrem a dodusíme do měkka. Jako přílohu podáváme bramborové hranolky nebo brambory.

Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, hovězí svíčková recepty, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa, pokrmy z hovězí svíčkové