Hovězí medailonky se zeleninou a jablky
Suroviny na hovězí medailonky se zeleninou a jablky:
500 g hovězí svíčkové, může být i hovězí zadní
100 g rajčat
60 g zelených paprik
100 g jablek
olej
worchester
mletý pepř
sůl
Příprava hovězích medailonků se zeleninou a jablky:
Maso opláchneme, osušíme, a rozkrájíme na 4 plátky. Lehce naklepeme rukou
nebo obráceným nožem, posolíme a popepříme. Dáme do pánve
s rozehřátým olejem a prudce po obou stranách osmahneme. Přidáme na
proužky pokrájené papriky, na plátky pokrájená rajčata a dusíme ve
vlastní šťávě asi 15 minut. Chvíli před koncem přípravy přidáme
čtvrtky vykrájených jablek, zakapeme worchestrem a dodusíme do měkka. Jako
přílohu podáváme bramborové hranolky nebo brambory.
Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, hovězí svíčková recepty, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa, pokrmy z hovězí svíčkové