Hovězí maso po čínsku
Suroviny na hovězí maso po čínsku:
500 g kvalitního hovězího masa (svíčková nebo květová špička)
100 g cibule
100 g zelených paprik
1 vejce
40 g bramborového škrobu (např. solamyl)
2 stroužky česneku
2 lžíce sojové omáčky
olej
sůl
mandle
Příprava hovězího masa po čínsku:
Maso okrájíme od tuku, odblaníme a rozkrájíme na nudličky. Do misky dáme
vejce, solamyl rozmíchaný v troše vody a rozmícháme. Přidáme maso a
dobře promícháme, aby se nudličky ve směsi obalily. Vložíme do pánve
s rozpáleným olejem a za stálého promíchávání opékáme, až se
jednotlivé kousky masa neslepují. Osolíme a k poloměkkému masu přidáme
nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a na proužky nakrájenou
papriku. Zalijeme sojovou omáčkou a pod pokličkou dusíme za častého
promíchávání. Můžeme přidat oloupané posekané mandle.
Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, čína recepty, čína z hovězího masa, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa