Kotlíkový guláš
Suroviny na kotlíkový guláš:
500 g hovězího masa (kližky)
2 cibule
sádlo nebo olej
600 g brambor
1 sterilovaná okurka
3 lžíce rajského protlaku
trochu mouky
česnek
sladká mletá paprika
mletý pepř
sůl
Příprava kotlíkového guláše:
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na tuku do růžova, přidáme mletou
papriku, maso pokrájené na kostky a za stálého míchání osmažíme do
vysmahnutí vlastní šťávy. Maso osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody
a dusíme. Když je maso téměř měkké, vysmahneme šťávu do tuku,
zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme rajský protlak, rozmícháme,
zalijeme vodou, zase pořádně zamícháme a dusíme. Přidáme oloupané
brambory pokrájené na kostičky, utřený česnek a dusíme, až jsou brambory
a maso měkké. Ke konci přidáme okurku pokrájenou na malé kostičky a
necháme ještě přejít varem. Podáváme s chlebem.
Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa