Hovězí roštěnky na pivě
Suroviny na hovězí roštěnky na pivě:
4 roštěnky
50 g sádla nebo olej
1 větší cibule
200 ml desetistupňového piva
30 g chlebových kůrek
sůl
pepř
Příprava hovězích roštěnek na pivě:
Roštěnky po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a rychle po
obou stranách na sádle opečeme. Roštěnky vyndáme stranou a na sádle
osmahneme na drobno pokrájenou cibuli. Přidáme maso, malé množství vody,
část piva, drobně pokrájené chlebové kůrky, přiklopíme a dusíme.
Během dušení roštěnky obracíme a podléváme pivem. Měkké maso vyjmeme,
šťávu propasírujeme, přidáme zpět maso a prohřejeme. Podáváme
s dušenou rýží a jako příloha se hodí zeleninový salát.
Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, pokrmy z hovězí roštěné, roštěnky recepty, příprava roštěnek, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa