Hovězí plátky s křenem
Suroviny na hovězí plátky s křenem:
4 hovězí plátky nebo roštěnky
40 g salámu nebo párku
1 okurka
1 zelená paprika
100 g rajčat
olej
hladká mouka
worcester
mletá paprika
pepř
sůl
40 g křenu
hořčice
Příprava hovězích plátků s křenem:
Maso opláchneme, osušíme, nařízneme okraje a lehce naklepeme. Maso
osolíme, okořeníme, poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozpáleném
oleji po obou stranách. Potom přidáme na kostičky nakrájený salám nebo na
kolečka pokrájený párek a na drobno rozkrájenou okurku. K tomu ještě
přidáme zelenou papriku rozkrájenou na proužky (zbavenou semen), čtvrtky
rajčat a lžičku hořčice. Vše podusíme ve vlastní šťávě do měkka.
Před koncem úpravy zakapeme worcestrem. Křen oloupeme a nastrouháme na
jemném struhadle. Maso se zeleninou dáme na talíře a posypeme strouhaným
křenem. Podáváme s vařenými brambory, smaženými hranolky nebo
chlebem.
Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, příprava hovězích roštěnek, příprava hovězích plátků, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa