Hovězí na česneku
Suroviny na hovězí na česneku:
500 g hovězího zadního masa
1 cibule
4 stroužky česneku
olej
10 g hladké mouky
mletý pepř
sůl
Příprava hovězího na česneku:
Opláchnuté a osušené maso osolíme, popepříme a potřeme prolisovaným
česnekem. Vložíme ho do kastrolu s rozehřátým olejem a po všech
stranách osmahneme. Potom přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme do
růžova. Podlijeme šálkem vody, přiklopíme a dusíme v troubě nebo na
plotně. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme. Když je
maso poloměkké, sundáme pokličku a v troubě dopečeme do červena. Měkké
maso vyjmeme, vydusíme šťávu, až zůstane jenom tuk, zaprášíme moukou a
za stálého míchání opražíme. Potom zředíme vodou nebo vývarem,
promícháme a povaříme. Částečně zchladlé maso rozkrájíme přes
vlákno na porce, dáme do povařené šťávy a necháme prohřát. Šťávu
nemusíme zahušťovat moukou a můžeme jí nechat také přírodní.
Podáváme s vařeným bramborem nebo houskovým knedlíkem.
Tagy: pokrmy z hovězího masa, hovězí maso recepty, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa