Hovězí roštěná na žampiónech
Suroviny na hovězí roštěnou na žampiónech:
4 roštěnky
150 g žampiónů
2 lžíce oleje
40 g másla
sůl
petrželka
Příprava hovězí roštěné na žampiónech:
Odblaněné roštěnky na okrajích nařízneme, jemně naklepeme a osolíme.
Prudce na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme, tak aby zůstaly
uvnitř růžové. Roštěnky vyndáme, olej od opékání slijeme, na
pánvičku přidáme máslo a žampióny pokrájené na plátky a osmažíme je.
Žampióny osolíme, podlijeme troškou vody, necháme přejít varem a nalijeme
na roštěnky připravené na talířích. Posypeme sekanou petrželkou,
obkládáme čerstvou nebo sterilovanou zeleninou a jako příloha se hodí
brambory, bramborové hranolky nebo krokety a opékané brambory.
Tagy: pokrmy z hovězího masa, roštěná recept, hovězí maso recepty, pokrmy z hovězí roštěné, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa