recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Hovězí maso >> Hovězí roštěná na žampiónech

Hovězí roštěná na žampiónech

Suroviny na hovězí roštěnou na žampiónech:
4 roštěnky
150 g žampiónů
2 lžíce oleje
40 g másla
sůl
petrželka

Příprava hovězí roštěné na žampiónech:
Odblaněné roštěnky na okrajích nařízneme, jemně naklepeme a osolíme. Prudce na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme, tak aby zůstaly uvnitř růžové. Roštěnky vyndáme, olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme máslo a žampióny pokrájené na plátky a osmažíme je. Žampióny osolíme, podlijeme troškou vody, necháme přejít varem a nalijeme na roštěnky připravené na talířích. Posypeme sekanou petrželkou, obkládáme čerstvou nebo sterilovanou zeleninou a jako příloha se hodí brambory, bramborové hranolky nebo krokety a opékané brambory.

Tagy: pokrmy z hovězího masa, roštěná recept, hovězí maso recepty, pokrmy z hovězí roštěné, příprava hovězího masa, jídla z hovězího masa