Bramborový salát se sterilovanou zeleninou
Suroviny na bramborový salát se sterilovanou zeleninou:
1 kg brambor
sterilovaná zelenina (směs celer, mrkev, paprika, hrášek, cibule)
například moravanka, která je velmi pikantní
1 cibule
4 nakládané okurky
5 vajec
150 – 200 g měkkého salámu
sklenička majonézy
2 lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř
Příprava bramborového salátu se sterilovanou zeleninou:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na
kostičky nebo protlačíme přes kulatý strunový kráječ. Sterilovanou
zeleninu přecedíme, pokud tam je feferónka, tak jí vyndáme, zeleninu
pokrájíme nadrobno a přidáme k bramborám. Pokud je zelenina ostřejší,
před krájením jí můžeme ještě propláchnout. Cibuli a okurky pokrájíme
na jemno, měkký salám na kostičky, přidáme do salátu a promícháme.
Osolíme, opepříme, přidáme hořčici, majonézu a řádně rozmícháme.
Nakonec přidáme vejce uvařená natvrdo, pokrájená na kostičky nebo
protlačená přes kráječ jako brambory a opatrně je vmícháme.
Salát uložime do lednice a necháme rozležet.
Kdo nechce, nemusí dávat do salátu salám. I tak bude bramborový salát se
sterilovanou zeleninou výborná pochoutka nejen ke svátečnímu obědu.
Tagy: přílohy z brambor, výborný bramborový salát, domácí bramborový salát, bramborový salát bez salámu, bramborový salát s vejci, bramborový salát s moravankou