Houskové knedlíky se slaninou
Suroviny na houskové knedlíky se slaninou:
6 rohlíků nebo žemlí
50 g slaniny
kousek sádla
100 g hrubé mouky
1 vejce
250 ml mléka
mletý pepř
sůl
petrželka
Příprava houskových knedlíků se slaninou:
Ve větším kastrolu na sádle rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky,
přidáme na kostičky pokrájené rohlíky nebo žemle a osmažíme za
stálého míchání. Mouku zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem, přidáme
sůl, pepř, petrželku a osmažené pečivo se slaninou. Necháme chvíli
odstát. Z těsta vytvoříme 8 knedlíčků, dáme do vroucí osolené vody a
vaříme asi 11 minut, během varu je opatrně promícháme. Uvařené
knedlíčky vyndáme, propícháme vidličkou a po odkapání překrájíme na
půlky. Podáváme jako přílohu například ke guláši nebo pečenému
vepřovému masu, které můžeme doplnit dušeným zelím.
Tagy: přílohy z mouky, příkrmy, příloha k masu, příloha ke guláši, špekové knedlíky, slaninové knedlíky