recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Přílohy >> Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Suroviny na čočku nakyselo:
350 g čočky
80 g cibule
olej
20 g hladké mouky
sůl
ocet

Příprava čočky nakyselo:
Přebranou a dobře propláchnutou čočku namočíme na dvě hodiny do studené vody. Potom jí v téže vodě uvaříme do měkka. Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme, dáme do kastrolku se zahřátým olejem a dozlatova usmažíme. Cibulku zasypeme hladkou moukou a osmažíme. Takto připravenou cibulovou jíškou zahustíme uvařenou čočku, podle chuti osolíme, okyselíme a podusíme. Takto připravenou čočku podáváme s vařeným vejcem, volským okem nebo uzeninou.

Tagy: přílohy z luštěnin, příloha k uzenému masu