Bramborové knedlíky
Suroviny na bramborové knedlíky:
600 g brambor
100 g hrubé mouky
60 g krupice
1 vejce
sůl
Příprava bramborových knedlíků:
Dobře umyté brambory uvaříme ve slupce. Brambory oloupeme, necháme
vychladnout a nastrouháme na jemném struhadle nebo prolisujeme lisem na
brambory na vál. Potom přidáme vejce, krupici, sůl a podle potřeby hrubou
mouku. Suroviny zpracujeme na těsto a uděláme dvě šišky. Knedlíky
vložíme do hrnce s vroucí vodou a za občasného promíchání vaříme asi
20 – 25 minut. Uvařené knedlíky vyndáme, jeden nejdříve v půlce
překrojíme, abychom se přesvědčili zda je ve středu dovařený. Knedlíky
rozkrájíme nejlépe nití (nožem) na plátky. Bramborové knedlíky
podáváme nejčastěji s pečeným masem.
Tagy: přílohy z brambor, příkrmy, příloha k pečenému masu, knedlíky z brambor