Chlupaté knedlíky
Suroviny na chlupaté knedlíky:
500 g brambor
150 – 180 g hrubé mouky
1 vejce
100 ml mléka
sůl
Příprava chlupatých knedlíků:
Brambory oloupeme, nastrouháme a necháme v cedníku odkapat. Potom přendáme
do mísy, zalijeme horkým mlékem, přidáme mouku, vejce, osolíme a
zaděláme těsto (mělo by být trochu hustší než na bramborové knedlíky).
Mokrou rukou děláme z těsta menší knedlíky, vkládáme do vroucí vody a
vaříme asi 15 minut. Uvařené knedlíky necháme odkapat (natrhneme je
vidličkou) a můžeme je promastit trochou sádla, aby se neslepily. Podáváme
je k pečenému masu nebo jako samostatný pokrm s osmaženou cibulkou.
Můžeme doplnit také dušeným zelím.
Tagy: přílohy z brambor, příkrmy, příloha k pečenému masu, knedlíky z brambor