recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Přílohy >> Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Suroviny na chlupaté knedlíky:
500 g brambor
150 – 180 g hrubé mouky
1 vejce
100 ml mléka
sůl

Příprava chlupatých knedlíků:
Brambory oloupeme, nastrouháme a necháme v cedníku odkapat. Potom přendáme do mísy, zalijeme horkým mlékem, přidáme mouku, vejce, osolíme a zaděláme těsto (mělo by být trochu hustší než na bramborové knedlíky). Mokrou rukou děláme z těsta menší knedlíky, vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 15 minut. Uvařené knedlíky necháme odkapat (natrhneme je vidličkou) a můžeme je promastit trochou sádla, aby se neslepily. Podáváme je k pečenému masu nebo jako samostatný pokrm s osmaženou cibulkou. Můžeme doplnit také dušeným zelím.

Tagy: přílohy z brambor, příkrmy, příloha k pečenému masu, knedlíky z brambor