Vídeňské knedlíky
Suroviny na vídeňské knedlíky:
10 rohlíků nebo 1 veka
80 g hrubé mouky
2 vejce
400 ml mléka
sůl
máslo
petrželka podle chuti
Příprava vídeňských knedlíků:
Starší rohlíky nebo veku pokrájíme na kostičky a zalijeme mlékem
s rozšlehanými vejci. Když se mléko do žemle vsákne přidáme mouku,
osolíme a můžeme přidat sekanou petrželku. Vše lehce promícháme. Těsto
rozdělíme na dvě části a vytvarujeme dva knedlíky. Dáme je na utěrky,
které jsme předem namočili ve vodě, vyždímali a pokapali máslem. Potom
knedlíky dobře zabalíme a na koncích zavážeme. Vložíme do hrnce
s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme
z vody, rozbalíme a hned rozkrájíme (nejlépe nití). Vídeňský knedlík
podáváme nejlépe k jemným masům (např. telecímu, drůbežímu).
Tagy: přílohy z mouky, příloha k dušenému masu, příloha k pečenému masu