recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Přílohy >> Vídeňské knedlíky

Vídeňské knedlíky

Suroviny na vídeňské knedlíky:
10 rohlíků nebo 1 veka
80 g hrubé mouky
2 vejce
400 ml mléka
sůl
máslo
petrželka podle chuti

Příprava vídeňských knedlíků:
Starší rohlíky nebo veku pokrájíme na kostičky a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Když se mléko do žemle vsákne přidáme mouku, osolíme a můžeme přidat sekanou petrželku. Vše lehce promícháme. Těsto rozdělíme na dvě části a vytvarujeme dva knedlíky. Dáme je na utěrky, které jsme předem namočili ve vodě, vyždímali a pokapali máslem. Potom knedlíky dobře zabalíme a na koncích zavážeme. Vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, rozbalíme a hned rozkrájíme (nejlépe nití). Vídeňský knedlík podáváme nejlépe k jemným masům (např. telecímu, drůbežímu).

Tagy: přílohy z mouky, příloha k dušenému masu, příloha k pečenému masu