recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Přílohy >> Bramborové krokety

Bramborové krokety

Suroviny na bramborové krokety:
800 g brambor
2 žloutky
sůl
30 g másla
30 g strouhanky
olej na smažení
trochu hladké mouky na vyválení
Pokud chceme krokety obalovat, tak si připravíme ještě hladkou mouku, vejce a strouhanku na trojobal.

Příprava bramborových kroket:
Omyté brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme změklé máslo, žloutky, strouhanku, sůl a dobře promícháme. Z vychladlé hmoty uděláme menší válečky a ty trochu roztlačíme do šířky. Takto vytvarované krokety usmažíme po obou stranách do růžova. Krokety můžeme také před smažením obalit, buď jen ve strouhance, nebo v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka). Krokety jsou výborná příloha k masu, ale můžeme je podávat jenom se salátem.

Tagy: přílohy z brambor, krokety z brambor, příloha k masu