Bramborové krokety
Suroviny na bramborové krokety:
800 g brambor
2 žloutky
sůl
30 g másla
30 g strouhanky
olej na smažení
trochu hladké mouky na vyválení
Pokud chceme krokety obalovat, tak si připravíme ještě hladkou mouku, vejce
a strouhanku na trojobal.
Příprava bramborových kroket:
Omyté brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a jemně
nastrouháme. Přidáme změklé máslo, žloutky, strouhanku, sůl a dobře
promícháme. Z vychladlé hmoty uděláme menší válečky a ty trochu
roztlačíme do šířky. Takto vytvarované krokety usmažíme po obou
stranách do růžova. Krokety můžeme také před smažením obalit, buď jen
ve strouhance, nebo v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka). Krokety
jsou výborná příloha k masu, ale můžeme je podávat jenom se
salátem.