Dušená rýže
Suroviny na dušenou rýži:
400 g rýže
1 cibule
hřebíček
olej
sůl
Příprava dušené rýže:
Přebranou rýži propláchneme studenou vodou a scedíme. Potom ji v cedníku
spaříme (přelijeme vroucí vodou) a necháme okapat. Cibuli oloupeme a
zapícháme do ní pár hřebíčků. Okapanou rýži dáme do kastrolu na
rozehřátý olej a krátce ji osmahneme. Po té ji osolíme, zalijeme horkou
vodou (na jeden hrnek rýže dva hrnky vody), navrch dáme cibuli
s hřebíčkem, přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby. Dusíme asi
30 minut, až je rýže měkká. Dušenou rýži podáváme jako přílohu
například k různým omáčkám. Sběračkou namočenou do horké vody z ní
můžeme tvořit kopečky.
Tagy: příloha k omáčkám, příkrmy