recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Přílohy >> Dušená rýže

Dušená rýže

Suroviny na dušenou rýži:
400 g rýže
1 cibule
hřebíček
olej
sůl

Příprava dušené rýže:
Přebranou rýži propláchneme studenou vodou a scedíme. Potom ji v cedníku spaříme (přelijeme vroucí vodou) a necháme okapat. Cibuli oloupeme a zapícháme do ní pár hřebíčků. Okapanou rýži dáme do kastrolu na rozehřátý olej a krátce ji osmahneme. Po té ji osolíme, zalijeme horkou vodou (na jeden hrnek rýže dva hrnky vody), navrch dáme cibuli s hřebíčkem, přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby. Dusíme asi 30 minut, až je rýže měkká. Dušenou rýži podáváme jako přílohu například k různým omáčkám. Sběračkou namočenou do horké vody z ní můžeme tvořit kopečky.

Tagy: příloha k omáčkám, příkrmy