Krupicové noky
Suroviny na krupicové noky:
350 g krupice
700 ml mléka
2 vejce
sůl
50 g hrubé mouky
Příprava krupicových noků:
Mléko přivedeme k varu, za stálého míchání pomalu přisypeme krupici a
uvaříme hustou krupicovou kaši. Zchladlou kaši přendáme na pomoučený
vál, přidáme vejce, sůl a podle potřeby hrubou mouku. Vše zpracujeme na
těsto z kterého vyválíme 2 válečky a po té je rozdělíme na stejné
díly (asi 2×3 cm). Vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 –
5 minut za občasného zamíchání. Noky můžeme z těsta také rovnou
vykrajovat lžící namočenou v horké vodě. Uvařené noky vyndáme a
necháme odkapat. Podáváme nejčastěji s dušeným telecím nebo
drůbežím masem.
Tagy: přílohy z krupice, příkrmy, příloha k dušenému masu, noky z krupice