recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Přílohy >> Krupicové noky

Krupicové noky

Suroviny na krupicové noky:
350 g krupice
700 ml mléka
2 vejce
sůl
50 g hrubé mouky

Příprava krupicových noků:
Mléko přivedeme k varu, za stálého míchání pomalu přisypeme krupici a uvaříme hustou krupicovou kaši. Zchladlou kaši přendáme na pomoučený vál, přidáme vejce, sůl a podle potřeby hrubou mouku. Vše zpracujeme na těsto z kterého vyválíme 2 válečky a po té je rozdělíme na stejné díly (asi 2×3 cm). Vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 – 5 minut za občasného zamíchání. Noky můžeme z těsta také rovnou vykrajovat lžící namočenou v horké vodě. Uvařené noky vyndáme a necháme odkapat. Podáváme nejčastěji s dušeným telecím nebo drůbežím masem.

Tagy: přílohy z krupice, příkrmy, příloha k dušenému masu, noky z krupice