Šohajky
Suroviny na přípravu šohajek:
100 ml mléka
200 g cukru krupice
150 g másla
250 g ořechů
hrst piškotů
rum
mandle nebo ořechy na ozdobení
papírové košíčky
Poleva:
250 g čokolády na vaření
ztužený tuk (asi 100g)
Příprava šohajek:
Na mírném ohni ohřejeme mléko s cukrem. Potom přidáme postupně máslo,
mleté ořechy, rozlámané nebo umleté piškoty a rum. Děláme tak dlouho,
než nám vznikne hustá hmota. Do papírových košíčků klademe ořechovou
náplň a zalijeme jí čokoládovou polevou. Dozdobíme lískovými oříšky
nebo spařenými, oloupanými mandlemi. Hotové šohajky necháme ztuhnout
v chladu.
Čokoládovou polevu si připravíme rozpuštěním čokolády na vaření a
ztuženého tuku ve vodní lázni. Můžeme také použít koupenou, hotovou
čokoládovou polevu.
Tagy: nepečené cukroví, cukroví do košíčků, ořechové cukroví, cukroví s ořechy, cukroví s čokoládovou polevou