Medvědí tlapky - pracny
Suroviny na medvědí tlapky – pracny:
250 g hladké mouky
150 g másla nebo rostlinného tuku
120 g moučkového cukru
1 vejce
70 g vlašských nebo lískových ořechů
1 lžíce kakaa
špetka skořice
špetka tlučeného hřebíčku
vanilkový cukr na obalení
Příprava medvědích tlapek (pracen):
Do mouky na vále přidáme změklé máslo nebo rostlinný tuk, cukr, namleté
ořechy, vejce, kakao a koření. Zpracujeme v těsto a necháme v chladu asi
hodinu odpočinout. Těsto rozkrájíme na kousky, které vytlačujeme do
formiček a v předehřáté troubě na 160 – 180 stupňů pečeme asi
16 – 18 minut. Upečené medvědí tlapky (pracny) vyklopíme a obalujeme ve
vanilkovém cukru.
Tagy: cukroví s ořechy, cukroví obalované v cukru, vytlačované cukroví