Kokosové sirky
Suroviny na pečení kokosových sirek:
80 g strouhaného kokosu
60 g hladké mouky
50 g cukru moučky
60 g másla
1 žloutek
čokoládová poleva
Příprava kokosových sirek:
Na válu vypracujeme těsto z másla, mouky, cukru, kokosu a žloutku. Dáme ho
ztuhnout do lednice nejméně na půl hodiny. Potom z těsta vyválíme plát
silný asi půl centimetru a nakrájíme na stejně tenké proužky. Ty potom
překrájíme na stejnou délku, jakou si zvolíme. Dáme péct do trouby
rozehřáté na 180 stupňů asi na 10 minut. Když cukroví vychladne
namáčíme konce tyčinek v čokoládové polevě, aby se vytvořily hlavičky
sirek. Čokoládovou polevu buď koupíme hotovou a rozehřejeme jí v horké
vodní lázni, nebo si ji připravíme s čokolády na vaření a ztuženého
tuku ( také zahříváme ve vodní lázni).
Tagy: vykrajované cukroví, cukroví z kokosového těsta, cukroví s kokosem, kokosové cukroví, cukroví s čokoládovou polevou