Linecké rohlíčky
Suroviny na linecké rohlíčky:
1 a 1/2 hrnečku hladké mouky
1/2 hrnečku moučkového cukru
200 g másla nebo rostlinného tuku (Hera)
2 vejce
1 vanilkový cukr
marmeláda na slepení
čokoládová poleva (čokoláda na vaření, ztužený tuk)
Příprava lineckých rohlíčků:
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, postupně přidáme celá vejce
a nakonec přisypeme mouku. Pomocí cukrářského sáčku stříkáme na
vymazaný plech rohlíčky. Pečeme v předem vyhřáté troubě na
180 stupňů asi 15 minut. Linecké slepujeme marmeládou a konce namáčíme
v čokoládové polevě.
Tagy: stříkané cukroví, slepované rohlíčky, cukroví s čokoládovou polevou, rohlíčky z lineckého těsta