Ořechová kolečka
Suroviny na pečení ořechových koleček:
250 g polohrubé mouky
150 g másla
125 g moučkového cukru
1 vejce
80 g strouhaných vlašských ořechů
špetka soli
Náplň:
50 g másla
50 g moučkového cukru
40 g strouhaných vlašských ořechů
5 g marmelády (nejlépe meruňkové)
1 lžíce rumu
čokoládová poleva a půlky vlašských ořechů na ozdobení
Příprava ořechových koleček:
Z másla, mouky, cukru, vejce, ořechů a soli vypracujeme na válu těsto a
dáme ho do lednice asi na hodinu odpočinout. Z těsta potom na pomoučeném
válu vyválíme plát asi ½ centimetru silný a z něj vykrajujeme kolečka.
Vykrájené cukroví klademe na vymazaný plech a pečeme v předem vyhřáté
troubě na 180 stupňů asi 15 minut. Náplň si připravíme smícháním
vlahého másla s cukrem, ořechy, marmeládou a rumem. Krémem slepujeme vždy
dvě kolečka k sobě. Navrch potřeme čokoládovou polevou, kterou si
koupíme nebo připravíme ze 100 g čokolády na vaření a dvou lžic smetany
rozpuštěné v kastrůlku ve vodní lázni. Ozdobíme půlkou vlašského
ořechu.
Tagy: slepované cukroví, cukroví s ořechovou náplní, ořechové cukroví, cukroví s ořechy, cukroví s čokoládovou polevou, vykrajované cukroví