Vanilkové rohlíčky
Suroviny na pečení vanilkových rohlíčků:
240 g hladké mouky
160 g másla
50 g cukru
100 g mletých ořechů
1 žloutek
Suroviny na obalení vanilkových rohlíčků:
100 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
Příprava vanilkových rohlíčků:
Všechny suroviny zpracujeme na tuhé těsto a necháme v lednici odpočinout.
Po té na vále poprášeném moukou vyválíme z těsta silnější váleček
a z něj ukrajujeme kousky. Z nich potom tvarujeme rohlíčky a dáváme hned
na plech, který nemastíme, protože těsto je samo dosti mastné. Vanilkové
rohlíčky pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů do růžova. Ještě
teplé je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Hotové
vanilkové rohlíčky necháme v chladu asi 10 dní odležet.
Tagy: vanilkové rohlíčky s vlašskými ořechy, cukroví obalované v cukru, vánoční rohlíčky, cukroví s ořechy, křehké cukroví, křehké vanilkové rohlíčky