Vánoční perníčky hned měkké
Suroviny na vánoční perníčky, které jsou hned měkké:
160 g medu
200 g moučkového cukru
120 g másla nebo rostlinného tuku
1 lžička jedlé sody
1/2 kg hladké mouky
2 vejce
1 lžička mleté skořice
5 tlučených hřebíčků
50 g hladké mouky
1 vejce na potření
Bílková poleva na perníčky, které jsou hned měkké:
150 g moučkového cukru
1 bílek
1 lžíce citrónové šťávy
Příprava hned měkkých vánočních perníčků:
Med, cukr, tuk a sodu dáme do kastrolku, za stálého míchání necháme
přejít varem, odstavíme a do ještě horké směsi vmícháme mouku. Po
mírném vychladnutí, přidáme vejce, mletou skořici a tlučené hřebíčky.
Všechno promícháme, přikryjeme a necháme odležet do druhého dne. Po té
do těsta zapracujeme ještě 50 g hladké mouky, vyválíme na tloušťku asi
4 mm a formičkami vykrajujeme různé tvary. Vykrájené kousky naklademe na
vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v horké troubě upečeme.
Vychladlé cukroví ozdobíme bílkovou polevou. Tyto vánoční perníčky se
nemusí nechávat odležet jsou hned měkké.
Příprava bílkové polevy na hned měkké vánoční perníčky:
Prosátý cukr, bílek a citrónovou šťávu nebo rum utřeme dohladka.
Zdobíme buď zdobičkou nebo u pevnějšího mikrotenového sáčku ustrihneme
roh, aby nám vznikla malá dirka, sáček naplníme polevou a libovolně
zdobíme. Bílkovou polevu si můžeme také obarvit potravinářskými barvami
nebo kakaem.
Tagy: vykrajované cukroví, recept perníčky, bílková poleva na zdobení perníčků, bílková poleva na perníčky, perníčky zdobené bílkovou polevou