recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Vánoční cukroví >> Vánoční perníčky hned měkké

Vánoční perníčky hned měkké

Suroviny na vánoční perníčky, které jsou hned měkké:
160 g medu
200 g moučkového cukru
120 g másla nebo rostlinného tuku
1 lžička jedlé sody
1/2 kg hladké mouky
2 vejce
1 lžička mleté skořice
5 tlučených hřebíčků
50 g hladké mouky
1 vejce na potření
Bílková poleva na perníčky, které jsou hned měkké:
150 g moučkového cukru
1 bílek
1 lžíce citrónové šťávy

Příprava hned měkkých vánočních perníčků:
Med, cukr, tuk a sodu dáme do kastrolku, za stálého míchání necháme přejít varem, odstavíme a do ještě horké směsi vmícháme mouku. Po mírném vychladnutí, přidáme vejce, mletou skořici a tlučené hřebíčky. Všechno promícháme, přikryjeme a necháme odležet do druhého dne. Po té do těsta zapracujeme ještě 50 g hladké mouky, vyválíme na tloušťku asi 4 mm a formičkami vykrajujeme různé tvary. Vykrájené kousky naklademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v horké troubě upečeme. Vychladlé cukroví ozdobíme bílkovou polevou. Tyto vánoční perníčky se nemusí nechávat odležet jsou hned měkké.
Příprava bílkové polevy na hned měkké vánoční perníčky:
Prosátý cukr, bílek a citrónovou šťávu nebo rum utřeme dohladka. Zdobíme buď zdobičkou nebo u pevnějšího mikrotenového sáčku ustrihneme roh, aby nám vznikla malá dirka, sáček naplníme polevou a libovolně zdobíme. Bílkovou polevu si můžeme také obarvit potravinářskými barvami nebo kakaem.

Tagy: vykrajované cukroví, recept perníčky, bílková poleva na zdobení perníčků, bílková poleva na perníčky, perníčky zdobené bílkovou polevou