Marokánky
Suroviny na přípravu marokánek:
250 ml mléka
30 g hladké mouky
20 g másla
80 g cukru
50 g mandlí
50 g vlašských ořechů
50 g rozinek
50 g kandované pomerančové kůry
čokoládová poleva
Příprava marokánek:
V mléce rozkvedláme mouku, přidáme cukr a máslo, přivedeme k varu a za
stálého míchání vaříme 3 minuty. Spařené, oloupané mandle, ořechy a
pomerančovou kůru nakrájíme na tenké nudličky a vmícháme spolu
s omytými a odkapanými rozinkami do teplého krému. Z těsta děláme malé
placičky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný
tukem a vysypaný hrubou moukou. Pečeme ve velmi málo vyhřáté troubě
dorůžova. Vychladké marokánky potíráme na spodní straně čokoládovou
polevou.
Tagy: cukroví s čokoládovou polevou, cukroví s kandovaným ovocem, cukroví s ořechy