Hrníčková bábovka
Suroviny na přípravu hrníčkové bábovky:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krystal nebo krupice
1 vanilkový cukr
3 celá vejce
1 šlehačka (250 ml)
1 prášek do pečiva
1 lžíce rumu
kakao
tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy
Příprava hrníčkové bábovky:
Vejce s cukrem ušleháme, přidáme mouku rozmíchanou s pečivovým
práškem, šlehačku a rum. Vše dobře promícháme. Část těsta (asi 1/3)
oddělíme a vmícháme do něho kakao. Polovinu světlého těsta nalijeme do
vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Po té přidáme těsto hnědé a
nakonec přilijeme zbytek světlého těsta. Pečeme ve středně vyhřáté
troubě. Propečení vyzkoušíme špejlí. Hrníčkovou bábovku opatrně
vyklopíme a lehce pocukrujeme.
Tagy: rychlá bábovka, hrníčková bábovka se šlehačkou, bábovka recept, šlehačková bábovka