Velikonoční beránek - hrníčkový recept
Suroviny na velikonočního beránka – hrníčkový recept:
2 hrnečky polohrubé mouky
1 hrneček cukru krystal nebo krupice
3 vejce
1 šlehačka (250 ml)
1 prášek do pečiva
lžíce rumu
tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Příprava receptu velikonoční beránek – hrníčkový recept:
Smícháme vejce s cukrem, přidáme mouku s pečivovým práškem, šlehačku
a rum. Vše dohromady dobře vymícháme. Nalijeme do vymazané a hrubou moukou
vysypané formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 40 –
50 minut. Propečení vyzkoušíme špejlí. Beránka opatrně vyklopíme a
lehce pocukrujeme.
Místo očí můžeme dát na špejli napíchnuté, omyté rozinky a okolo krku
uvázat mašličku.
Tento velikonoční beránek – hrníčkový recept je rychlý, velmi
jednoduchý a chuťově výborný. Dá se použít také na bábovku. Do části
těsta můžeme dát kakao a nalít do formy střídavě světlé těsto, tmavé
a navrch zase světlé.
Tagy: recept na bábovku, velikonoční beránek hrníčkový šlehačkový, velikonoční recepty, velikonoční pečení, šlehačková bábovka, rychlá bábovka, jednoduchý velikonoční beránek, rychlý beránek, výborný velikonoční beránek