Velikonoční beránek tvarohový
Suroviny na přípravu velikonočního tvarohového beránka:
250 g měkkého tvarohu
200 g másla nebo rostlinného tuku (Hera)
200 g pískového nebo moučkového cukru
250 g polohrubé mouky
4 vejce
1 prášek do pečiva
špetka soli
1 lžíce rozinek (kdo nemá rád nemusí dávat)
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
vanilkový a moučkový cukr na posypání
Příprava velikonočního tvarohového beránka:
Změklé máslo nebo rostlinný tuk utřeme s cukrem do pěny, postupně
vmícháme žloutky, přidáme tvaroh a ještě chvíli třeme. Nakonec
přisypeme mouku s pečivovým práškem, opláchnuté rozinky, špetku soli a
opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme do
vymazané a moukou vysypané formy na beránka a pečeme asi 1 hodinu
v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Špejlí radši vyzkoušíme, jestli je
hotový (těsto se nelepí na špejli). Po vychladnutí velikonočního
tvarohového beránka vyklopíme a posypeme moučkovým a vanilkovým
cukrem.
Tagy: moučníky s tvarohem, velikonoční recepty, velikonoční pečení, velikonoční beránek recept