Rebarborový koláč s pudinkem
Suroviny na rebarborový koláč s pudinkem:
500 g hladké mouky
160 g rostlinného tuku
120 g třtinového cukru
2 vejce
3 lžíce mléka
1 prášek do pečiva
1/2 vanilkového cukru
špetka soli
tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu
Náplň:
1 kg rebarbory
250 g cukru
3 lžíce zakysané smetany
1 vanilkový pudink
3 vejce
50 g rostlinného tuku
Příprava rebarborového koláče s pudinkem:
Rebarboru omyjeme, oloupeme, rozkrájíme na stejně velké kostičky, zasypeme
cukrem a počkáme až pustí šťávu.
Mouku rozmícháme s pečivovým práškem, přidáme změklý tuk, cukr,
vejce, mléko, špetku soli a vypracujeme těsto. Rozválíme ho na vymazaný a
moukou vysypaný plech tak, aby okraje byly lehce nad úrovní koláče.
Příprava náplně:
Z rebarbory slijeme šťávu a doplníme vodou na 375 ml. Pudink rozmícháme
v zakysané smetaně, přidáme do šťávy z rebarbory, za stálého
míchání přivedeme k varu a vše povaříme ještě asi 2 minuty. Potom
postupně vmícháme změklý tuk a rozšlehané vejce.
Teplou náplní potřeme těsto, pokledeme rebarborou a pečeme ve vyhřáté
troubě asi třičtvrtě hodiny. Hotový rebarborový koláč posypeme
moučkovým cukrem. Koláč můžeme také pokapat rozpuštěným máslem
Tagy: použítí rebarbory, reveňový koláč, rebarbora recepty, koláč s rebarborou, moučníky s ovocem, koláče recepty, moučníky na plech, koláč z reveně