Kubánský dort
Suroviny na kubánský dort:
Korpus:
6 vajec
290 g cukru moučka
120 g polohrubé mouky
30 g kakaa
Pařížská šlehačka:
0,5 l šlehačky
50 g cukru krupice
35 g kakaa
marmeláda
4 banány
Příprava pařížské šlehačky:
Uvaříme 0,5 l šlehačky, 50 g cukru krupice a 35 g kakaa. Necháme do
druhého dne v lednici. Potom ušleháme.
Příprava kubánského dortu:
Vejce vyšleháme spolu s cukrem, přidáme mouku a kakao. Těsto vlijeme do
papírem vyložené formy a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi
40 minut. Ke konci můžeme snížit na 190 stupňů. Z upečeného korpusu
seřízneme povrch, potřeme marmeládou a rozložíme podélně rozkrojené
banány, které pokryjeme pevně ušlehanou pařížskou šlehačkou. Nakonec
polijeme čokoládovou polevou. Kubánský dort dáme vychladit do lednice.