recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Moučníky >> Kynuté koblihy

Kynuté koblihy

Suroviny na kynuté koblihy:
500 g polohrubé mouky
40 g droždí
4 žloutky
300 ml mléka
½ balíčku vanilkového cukru
½ lžičky soli
2 lžíce rumu
40 g moučkového cukru
40 g tuku např. hera
marmeláda
ztužený tuk na smažení
moučkový a vanilkový cukr na posypání

Příprava kynutých koblih:
Droždí zamícháme s trochou mouky a cukru v trošce vlažného mléka a necháme nakynout kvásek. Do mísy dáme mouku, kvásek, žloutky, mléko, vanilkový cukr, sůl, rum cukr a rozpuštěný mírně vychladlý tuk. Zaděláme těsto a necháme nakynout na teplém místě. Vykynuté těsto vyválíme na tloušťku asi 1 cm. Na polovině těsta vykrájíme kolečka (skleničkou), na druhé je jenom naznačíme. Do každého naznačeného kolečka dáme trochu marmelády. Překryjeme vykrájenými kolečky, kraje stiskneme a znovu vykrojíme. Připravené koblížky necháme ještě nakynout. Potom smažíme v rozpáleném tuku horní stranou dolů. Tuku musí být tolik, aby v něm koblížky plavaly. Usmažené klademe na vrstvu ubrousků, aby se zbavily přebytečného tuku. Ještě teplé pocukrujeme.

Tagy: kynuté moučníky, příprava koblih, koblihy recept