Perníčky z žitné mouky
Suroviny na perníčky z žitné mouky:
650 g žitné mouky
250 g cukru moučka
100 g medu
4 vejce
50 g ztuženého tuku (omega)
1 lžička jedlé sody
1 prášek do perníku
2 lžíce kakaa
Bílková poleva:
1 bílek
150 g cukru moučka
1 lžíce citronové šťávy nebo rumu
Příprava perníčků z žitné mouky:
Ze surovin vypracujeme těsto a necháme ho minimálně 2 hodiny v lednici
odležet. Těsto potom rozválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme tvary.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů. Po upečení ihned
potřeme vejcem. Bílkovou polevu připravíme tak, že vyšleháme bílek
s prosátým cukrem a citrónovou šťávou dohladka. Perníčky z žitné
mouky můžeme zdobit nebo pomazat. Bílkovou polevu můžeme obarvit
potravinářským barvivem a mít více barev na zdobení. Zdobíme
mikrotenovým sáčkem, do kterého uděláme v rohu nepatrnou dírku a přes
to protlačujeme polevu.
Tagy: vykrajované cukroví, vánoční cukroví z žitné mouky, recept perníčky, bílková poleva na zdobení perníčků, bílková poleva na perníčky, perníčky zdobené bílkovou polevou