Rebarborový koláč s drobenkou
Suroviny na rebarborový koláč s drobenkou:
5 silnějších stonků rebarbory
300 g polohrubé mouky
140 g cukru
140 g rostlinného tuku
250 ml mléka
2 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
tuk a hrubá mouka na vymazání plechu
Suroviny na drobenku:
50 g rostlinného tuku nebo másla
50 g pískového cukru
70 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
Příprava rebarborového koláče:
Z rebarborových stonků odkrojíme řapíky a z druhé strany odstraníme
špatné konce. Rebarboru oloupeme, silnější stonky rozřízneme ještě
podélně a nakrájíme asi na centimetrové kousky.
Mouku vsypeme do mísy, promícháme s pečivovým práškem, přidáme cukr,
rozpuštěný tuk a mléko s rozšlehanými vejci. Dobře vše promícháme,
nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe připravenou
rebarborou a posypeme drobenkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi
30 – 40 minut.
Příprava drobenky: Mouku promícháme s cukrem a vanilkovým cukrem,
přidáme pokrájený, rozměklý tuk nebo máslo a prsty dobře rozemneme, až
je drobenka sypká bez větších kousků.
Tagy: použítí rebarbory, koláč z reveně, reveňový koláč, rebarbora recepty, koláč s rebarborou, drobenka recept, koláče recepty, rychlý rebarborový koláč, moučníky na plech, drobenka na koláč