Jahodový piškotový koláč
Suroviny na přípravu jahodového piškotového koláče:
8 vajec
240 g pískového cukru
240 g polohrubé mouky
100 g jahodové zavařeniny
200 ml smetany ke šlehání
300 g jahod
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Příprava jahodového piškotového koláče:
Celá vejce s cukrem našleháme (ve šlehači) do hustě pěny. Potom lehce
vmícháme mouku. Můžeme také nejdříve našlehat žloutky s cukrem a potom
součastně vmíchat tuhý sníh z bílků a mouku. Těsto rozetřeme na
vymazaný a moukou vysypaný plech a v předehřáté troubě upečeme
dorůžova. Vychladlý piškot rozřízneme, spodek potřeme jahodovou
zavařeninou a přiklopíme vrchním dílem. Povrch ozdobíme ušlehanou
smetanou a čerstvými jahodami.
Tagy: moučníky na plech, piškotové moučníky, koláč s jahodami, moučníky s ovocem, koláče recepty