Rybízový hraběnčin koláč
Suroviny na rybízový hraběnčin koláč:
21 dkg rostlinného tuku nebo másla
3 žloutky
3 lžíce vanilkového cukru
38 dkg hladké mouky
1 prášek do pečiva
10–12 lžic mléka
Rybízová náplň:
28 dkg pískového cukru
30 dkg rybízu
3 bílky
Příprava hraběnčina rybízového koláče:
Utřeme rostlinný tuk, vanilkový cukr a žloutky, přidáme mouku s práškem
do pečiva, mléko, zaděláme těsto a dáme upéct dorůžova. Poté
ušleháme bílky, do nich přidáme 28 dkg pískového cukru a lehce
vmícháme 30 dkg rybízu. Skoro upečený hraběnčin koláč potřeme
rybízovou náplní a dáme dopéct. Tento rybízový moučník je křehký a
díky rybízu velmi pikantní.
Tagy: moučníky na plech, rybízový moučník, koláč s rybízem, moučníky s ovocem, koláče recepty